Over Muziekstraat

Over Muziekstraat Over Muziekstraat Over Muziekstraat

De Muziekstraat is een vereniging waar muzikanten en performers samenwerken met buurtbewoners en lokale initiatieven in de Vogelbuurt/ IJpleinbuurt.

Met een kwalitatieve maar laagdrempelige programmering, openheid en actieve betrokkenheid van buurtbewoners draagt de Muziekstraat op een creatieve wijze bij aan de levendigheid van de Vogelbuurt. De Muziekstraat streeft er naar muzikale ontmoetingen en inspiratie te bieden voor een brede doelgroep en muziek maken en beluisteren te stimuleren voor jong en oud.

Kwartiermakers Rosa Ronsdorf en Nina de Jong wonen sinds 2014 in de buurt en initiëren en stimuleren in samenwerking met de leden diverse muziekprojecten.De Muziekstraat kent een aantal doorlopende projecten, zoals de muzieklessen die worden gegeven in de studio op de Sijsjesstraat 21 en het Koor de IJgenwijze Noot. Ook zijn er jaarlijks terugkerende projecten zoals het Carnaval van Noord in het voorjaar en festival Winters Binnen in de winters. Daarnaast organiseert de Muziekstraat incidentele projecten die per jaar verschillen, zoals het maken van muziekinstrumenten, organiseren van concerten op onverwachte plekken in de buurt en nog veel meer!